Amb Abel Mariné, Bernat Reher, Coloma Lleal i l’autor, Julià de Jòdar
Col·labora: Saltamartí llibres
Divuit anys després de la publicació de la tercera part de L’atzar i les ombres, que va acumular els principals premis del país i unanimitat crítica, el cicle protagonitzat per Gabriel Caballero continua amb aquesta quarta entrega, La casa tapiada, que abarca de 1962 a 1977.
Vet aquí la presumpta biografia de Caballero a mans del senyor Lotari, trenada amb centenars de veus (algunes d’anònimes i moltes de ben públiques) que despullen i escabetxen sense pietat tant l’home concret com totes les cares i caretes de l’antifranquisme dels seixanta i setanta. El món cultural i intel·lectual, la disputa entre grups (i egos) de l’esquerra i el catalanisme, les infidelitats als ideals i a les persones, la Gauche Divine, les Jornades Llibertàries…
Julià de Jòdar (Badalona, 1942) és enginyer tècnic químic i llicenciat en Història moderna i contemporània. Durant la dècada de 1960 estudia a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, i forma part de diversos muntatges de Ricard Salvat. A la seva trilogia L’atzar i les ombres traça l’evolució del proletariat català des de la dècada de 1950 fins a la transició. Aquesta trilogia, una de les obres més importants de la literatura catalana de les últimes dècades, la formen les novel·les L’àngel de la segona mort (1997, Premi Ciutat de Barcelona i Premi Cavall Verd-Blai Bonet de l’AELC), El trànsit de les fades (2001, Premi de la Crítica) i El metall impur (2005, Premi Sant Jordi i Premi Crítica Serra d’Or). Altres novel·les seves són Zapata als Encants (1999), L’home que va estimar Natàlia Vidal (2003, Premi Prudenci Bertrana), Noi, ¿has vist la mare amagada entre les ombres? (2008), El desertor en el camp de batalla (2013) i Els vulnerables (2018). Ha escrit també llibres de crítica i sàtira política amb diversos col·laboradors com ara La pastoral catalana (amb Enric Juliana), Fot-li, que som catalans (amb Xavier Bru de Sala i Miquel de Palol) o, arran de la seva vinculació amb la CUP-Alternativa d’Esquerres, Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les candidatures d’Unitat Popular (amb David Fernàndez). És també autor d’una obra de teatre, Radiacions (2011) i ha traduït novel·les de Doctorow, Somerset Maugham i Julien Gracq al català i al castellà.
Entrada lliure fins a completar aforament