Estimada Maria Lluïsa

23/04/2013

Luisa

El passat 18 d’abril, el Centre de Recursos i Assessorament de la la Dona, amb la col·laboració de l’Espai Betúlia, la Biblioteca Can Casacuberta i l’Orfeó Badaloní, va organitzar un homenatge a Maria Lluïsa Salinas, poeta i actriu ocasional i, sobre tot, una persona extraordinàriament estimada per tots, pel seu tracte exquisit i dolç amb tothom i el seu amor a la poesia i a la cultura.

El muntatge escènic, dirigit per Paco Escudero, va consistir en una combinació de fragments d’obres que la Maria Lluïsa havia representat amb l’antic grup de teatre Dones de Badalona, amb una lectura dramatitzada de poemes originals de la Maria Lluïsa Salinas. La interpretació la van fer dones de l’antic grup de teatre amb la col·laboració molt especial de Rebeca Moliné, neta de Maria Lluïsa i de l’Orfeó Badaloní. A l’homenatge va assitir bona part de la seva família. Més de 150 persones omplien la sala d’actes de l’Espai Betúlia.
                                                                                                                                                                                                        DSC_0566                                                                                                               

ÉS MOLT D’HORA

És molt d’hora
i camino pausadament
fins a la platja;
els peus agraeixen
la fredor
d’aigua salada;
m’envaeix
de baix a dalt
una onada ascendent,
com un dolç terròs de sucre
xuclant amb avidesa
un bon café.
A dintre meu
la il·lusió es referma.
No soc més jove, no,
però encara és temps
de trobar
llavors de tendresa
en les petjades.

Maria Lluïsa Salinas

Maria Lluïsa Salinas va néixer el 1935 a Requena, una ciutat de València, però de parla castellana. Als pocs mesos els seus pares es traslladaren a la capital, on va viure fins als 19 anys. En casar-se, als 21 any, fixà la seva residència a Badalona, on naixeren els seus fills i on va viure fins a la seva mort.