Premis Literaris Ciutat de Badalona

Els premis literaris Ciutat de Badalona els convoca l’Ajuntament de Badalona per mitjà de l’Espai Betúlia (Departament d’Acció Cultural), i en col·laboració amb les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla. L’objectiu és el foment de la creació literària en llengua catalana. Actualment es convoquen quatre premis en les modalitats de narrativa, narrativa juvenil, poesia i teatre breu.

El Premi Ciutat de Badalona de Narrativa. Països Catalans Solstici d’Estiu es convoca des de l’any 1988 i n’han estat guanyadors, entre altres: Remei Margarit, Teresa Aguilar, Eva Santana, Víctor Batallé, Manuel Baixauli, Jordi Font-Agustí, Núria Esponellà, Francesc Serés, Clara Soley i Joan Soler i Amigó.

El Premi ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil es convoca des de l’any 1999 i n’han estat guanyadors, entre d’altres: Olga Xirinachs, Víctor Panicello, Ton Creus, Guillem Rosselló i Anna Vilar.

El Premi Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch es convoca des de l’any 2001 i n’han estat guanyadors, entre d’altres: Gerard Sala, Salvador Iborra, Jordi Roig, Daniel Nomen, Albert García, Joan Carles González Pujalte, Vicent Amela i Yolanda Esteve.

El Premi de Teatre Breu Andreu Solsona es convoca des de l’any 2010 i n’han estat alguns dels guanyadors: Ivan Vallejo, Joan Guasp, Manuel Brigarolas, Àngels Aymar i Jesus Giron.