Qui som?

L’Espai Betúlia Centre de la Paraula i les Lletres de Badalona es va inaugurar el 23 d’abril de 2007. Forma part d’un programa municipal especialitzat en el foment de la lectura. Els principals objectius de l’Espai Betúlia són vetllar per la conservació i la gestió del patrimoni literari del municipi, difondre’l i fomentar-ne la creació, la producció i la seva interrelació amb les altres disciplines artístiques.

L’Espai Betúlia és, doncs, un centre cultural especialitzat en matèria de lletres i encara que és un programa municipal, sufragat amb els recursos públics del municipi, té una important vocació supramunicipal.

L’Espai Betúlia és primer equipament que es va inaugurar dedicat exclussivament a la paraula, s’ha convertit en un referent dins i fora de la ciutat i la seva oferta cultural especialitzada és alhora diversa: programa conferències, exposicions, jornades literàries, rutes literàries, tallers, presentacions de llibres, concerts, espectacles de petit format, recitals, lectures dramatitzades, seminaris, cursos, trobades d’escriptors, etc.

Com a espai singular dedicat al foment de la lectura i el patrimoni literari, en tant patrimoni intangible, l’Espai Betúlia forma part d’Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, una associació sense ànim de lucre en la qual representa als escriptors: Maria Aurèlia Capmany, vinculada amb la ciutat de Badalona i autora de la novel·la Betúlia (1956); Pompeu Fabra, que va viure a la ciutat de Badalona des que va tornar de Bilbao fins que va marxar a l’exili el 1939; Carme Guasch, que va viure molts anys a la ciutat de Badalona, on va morir el 1998; i els poetes badalonins Joan Argenté i Josep Gual.