24 de març a les 19 h

DANSA METROPOLITANA: “Punteggio per due corpe” i “L’elogi de la fissura”

Punteggio per due corpe

Virginia Gimeno i Rober Gómez

Durada: 15 minut

Les formes humanes de les pintures i escultures dels museus i galeries d’art prenen vida per un moment.

Aquest duet dona vida a les formes humanes que trobem a les pintures i escultures dels museus. Aquesta peça es va crear com una obra de site specific amb motiu del 75è aniversari del Museu de l’Empordà de Figueres i l’originalitat de la peça ha fet que es reposi en altres instal·lacions de diferents museus i galeries de Catalunya.

Virginia Gimeno i Rober Gómez són graduats en dansa contemporània per l’Institut del Teatre i de la Dansa de Barcelona i postgrau d’IT Dansa, la jove companyia de Catherine Allard. Actualment, Virginia dirigeix el seu propi projecte, Adoctrinades, en què Rober balla en una de les seves peces, WhiCh. Rober és membre fundador de l’Hotel Col·lectiu Escènic. El mes d’octubre passat van guanyar el primer premi al Bionic Festival a Madrid amb el seu duet CHI.

Tota la informació de l’espectacle en aquest ENLLAÇ

L’elogi de la fissura

Lorena Nogal

Durada: 15 minuts

Un imprescindible solo de dansa contemporània sobre la celebració de l’autoacceptació i la bellesa que sorgeix de la imperfecció.

Aquest espectacle mostra el traspàs entre l’ara i el canvi: un lloc intermedi a la recerca d’una nova versió d’un mateix. Un manifest que es construeix des de la foscor, des del dubte, en l’esquerda que no ensenya sinó que suggereix. La coreògrafa i ballarina Lorena Nogal presenta en aquest solo de dansa contemporània una celebració de l’autoacceptació i la bellesa que sorgeix de la imperfecció, de l’asimetria i la irregularitat.

Lorena Nogal, amb formació com a ballarina a l’Institut del Teatre, fa més de catorze anys que forma part activa de l’equip artístic de La Veronal com a assistent coreògrafa i ballarina. El 2016 va ser guardonada com a millor intèrpret femenina als Premis de la Crítica de Catalunya i dos anys després, amb diversos companys, va posar en marxa el projecte Hotel Col·lectiu Escènic.

Tota la informació de l’espectacle en aquest ENLLAÇ

Aquí podeu veure la programació completa del festival: PROGRAMA DANSA METROPOLITANA 2022

Sense restriccions d’aforament per Covid 19. Les places, però, són limitades i recomanem reserva prèvia escrivint o trucant a l’Espai Betúlia (espaibetulia@badalona.cat, tel. 93 464 62 55). L’ús correcte de la mascareta continua sent obligatori.