Del 21 d'abril al 23 de maig

“DE TANTS DITS”

IX Cicle de poesia de l’Espai Betúlia

Del 21 d’abril al 23 de maig

A l’Espai Betúlia tornem a apostar per la poesia, la festa del llenguatge per excel·lència, el laboratori de conquestes lingüístiques que ens col·loca en els límits d’allò que és possible dir i que, per tant, ens ajuda a aprofundir en el coneixement de l’ànima humana.

En honor al poeta de Badalona Joan Argenté hem rebatejat aquest cicle (continuació de L’Hora de la Poesia) amb el nom de De tants dits, evocant el títol del seu primer llibre, El temps, de tants dits (1960).

Aquest any ens hem proposat d’oferir-vos unes interpretacions d’alguns llibres fundacionals de la poesia contemporània. Per a la nostra tria hem aprofitat dos aniversaris que cal recordar: ara fa 150 anys que es va publicar Una temporada a l’infern, d’Arthur Rimbaud, i 100 anys que les Elegies de Duino, de Rainer Maria Rilke van veure la llum. Completarem aquestes propostes amb Los cálices vacíos, de la poeta uruguaiana Delmira Agustini i les Elegies de Bierville, que Carles Riba va escriure durant el seu exili a França. Perquè la poesia estigui realment present, a les sessions es combinaran la crítica i la interpretació de cadascun dels ponents amb la lectura de poemes dels llibres estudiats.

Inaugurarem el cicle amb un recital poètic i musical, Lo cant dels mesos, basat en el text homònim de Víctor Català.

La presentació del llibre Llum a les golfes, preparat per D. Sam Abrams, acompanyada per un recital de haikus de diversos poetes, i l’exposició Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català, complementen la nostra proposta poètica per a aquesta primavera.

PROGRAMA