3 d'octubre a les 19 h

“El viaje de ida”, de Virginia Woolf. Per Iris Llop

Dins del curs EL VIATGE A LA LITERATURA (Clàssics de la Narrativa)

Aquest curs, coordinat per Blanca Bravo, partint d’una de les primeres narracions de què tenim notícia -l’Odissea, d’Homer- proposa un recorregut per alguns dels grans títols que la literatura universal del segle XX ha dedicat al viatge com a transformació i cerca del sentit de la vida.

A “El viaje de ida”, en un viatge a Sud-amèrica, la protagonista comença un repte d’autoconeixement que farà de l’obra una exquisida reflexió sobre l’ànima de l’ésser humà. Apareix ja la Clarissa Dalloway, personatge que protagonitzarà una de les obres mestres de la Virgínia Woolf. La variada descripció de tipus que ofereix li permet mostrar la variada realitat de la seva època i mostrar tant la seva habilitat per reinventar-se la tècnica narrativa com per oferir un ampli ventall d’arquetipus vistos des de l’ull crític de l’autora.

Iris Llop Mangas és una lectora formada en teoria de la literatura i literatura comparada i doctora en Estudis literaris per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre el pensament literari de Milan Kundera. Paral·lelament a la seva tasca com a docent i investigadora a la UB, organitza activitats, cursos i clubs de lectura i escriu crítica literària a les revistes Caràcters i La lectora.

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.