Del 19/09 al 24/10/2023

EL VIATGE A LA LITERATURA

Clàssics de la Narrativa

Curs coordinat per Blanca Bravo Cela

El viatge és un dels grans temes de la literatura universal. El moviment del personatge d’un lloc a l’altre és utilitzat als textos com la gran metàfora de la transformació de l’ésser humà. Viatjar és descobrir i aprendre, però també viure. Els títols que oferim parteixen de la idea del viatge com a enfrontament a les dificultats del camí, al desig de superar-se, a la incertesa del que depara un revolt inesperat… El viatge es converteix en una manera de canviar i adaptar-se a noves circumstàncies, una forma d’oblidar traumes o de combatre’ls. Sigui com sigui, el viatge fa ric al viatger i el converteix en l’heroi o l’heroïna del seu relat. Tot partint d’un dels primers viatges de què tenim notícia –Odissea, d’Homer-, proposem un recorregut per grans títols de la literatura universal del segle XX, títols que ens conviden a recórrer camins, carreteres i oceans per tal de trobar el més preuat dels secrets: el sentit de la vida de l’ésser humà xifrat en la transformació de qui protagonitza les pàgines i també de qui les llegeix.

Aquest curs es farà durant els mesos de setembre i octubre de 2023, els dimarts a les 19 h. Les sessions consten de ponència a càrrec d’un especialista i posterior debat obert al públic.

PROGRAMA DEL CURS

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.