Del 3 de març al 10 de maig de 2016

Exposició: CREUER TRANSATLÀNTIC DEL 1934

Del 3 de març al 10 de maig de 2016
Inauguració: 3 de març a les 19 h

Aquesta exposició evoca els 80 anys del Creuer Transatlàntic a Amèrica del 1934: una iniciativa de la Universitat de Barcelona, Autònoma en aquell moment. L’objectiu era que un grup d’estudiants de diverses disciplines, així com professionals de diferents àmbits, poguessin visitar alguns ports d’Amèrica del Sud, Central i del Nord per aprendre sobre el terreny qüestions que havien intuït en les seves aules. El vaixell “Marqués de Comillas”, de la Compañía Trasatlántica, es convertiria durant uns dies en una universitat flotant, on s’oferirien petits cicles temàtics de conferències. Amb aquestes fotografies, cartes, prospectes, quaderns de bitàcola i tots els documents en general es pretén un acostament a aquella experiència a través dels seus protagonistes i, sobre tot,  a aquella manera avançada d’entendre l’educació que constitueix encara un esplèndid referent per a la societat actual.

L’exposició es complementa amb una visita guiada (30 de març a les 19.30 h) i una taula rodona: Viatjar per aprendre (6 d’abril a les 19 h).

A més a més es realitzaran visites guiades i un taller literari, Viatjar per aprendre, a petició del centres educatius. Informació a l’Espai Betúlia.

Us adjuntem el PROGRAMA COMPLET