Del 5 d'abril al 24 de maig

Exposició: «El plaer de viatjar. El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes»

Del 5 d’abril al 24 de maig de 2024

Inauguració: 9 d’abril a les 19 h

Aquesta doble exposició («El plaer de viatjar» i «Raïls i paraules») comissariada per Jordi Font-Agustí, ens parla d’una consecució de la tecnociència, el ferrocarril, que ha tingut un impacte tan singular en la societat, que ha estat atès per totes les arts i ha esdevingut un objecte de culte.

El plaer de viatjar mostra com les arts, sobretot les arts plàstiques i la literatura, han estat i són encara testimoni i celebració de l’arribada del ferrocarril a Catalunya, de la seva recepció, dels efectes favorables i dels no desitjats, de les professions que ha generat, de com l’han vist els artistes i ha esdevingut una metàfora polivalent. El seu fil conductor són els nous paisatges que ha generat el ferrocarril (geogràfics, urbans, socials i humans) i com aquests esdevenen espais d’aventures de tota mena (vitals, bèl·liques, sentimentals).

Raïls i paraules és una manifestació actualíssima de com el ferrocarril segueix inspirant els creadors, en aquest cas, un escriptor (Jordi Font- Agustí) i una fotògrafa (Anna Espí) que proposen un recorregut fascinat pel món del ferrocarril. Poemes i fotografies descriuen un itinerari per diversos ferrocarrils del món que arrenca en els aspectes més tècnics (locomotores, cotxes i vagons, infraestructures) i acaba amb el vincle emocional que establim amb els trens i les estacions com a escenaris de les nostres aventures vitals.

Activitats complementàries:

24/04/2024 a les 19 h

Visita guiada

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició i Anna Espí, fotògrafa

14/05/2024 a les 19 h

Conferència

“Trens, metros i tramvies en la premsa satírica”

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició