Del 3 al 29 de juliol i de l’1 al 30 de setembre de 2014

Exposició:”Memòria, literatura i retrats”, de Tomàs Atienza

Exposició: Memòria, literatura i retrats, de Tomàs Atienza.

El pintor Tomàs Atienza ha retratat  25 escriptors catalans de tots els temps, des de Ramon Llull a Maria Mercè Marçal, en una mostra que fusiona l’intent dels escriptors i l’artista per retenir la memòria col·lectiva a través del temps.
L’exposició, que s’inaugura el 3 de juliol (19 h) es podrà veure del 3 al 29 de juliol i de l’1 al 30 de setembre de 2014.
Activitat complementària: Visita comentada amb l’autor (8 de juliol, a les 19.30 h).

Tomàs Atienza (Sanlúcar de Barrameda, 1947). La seva família s’estableix a Badalona el 1958. Als anys seixanta Atienza comença a participar en els debats ideològics i estètics propis de l’època i descobreix la nova pintura europea (especialment Soutain i Kokoshka), i posteriorment la gran pintura catalana dels Mir, Gimeno, Miró…Va estudiar a l’Escola Massana i va ser deixeble del pintor Joan Serra, evolucionant d’una manera personalíssima amb la figura humana sempre en l’eix de la seva obra, i reivindicant el retrat com a forma d’expressió. És també escultor i ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives a Badalona, Tiana, Mataró i altres indrets.

Podeu consultar el programa complert en ARXIU ADJUNT