6 d'octubre a les 19 h

LA CORRESPONDÈNCIA DE MARGARIDA XIRGU

LECTURA DRAMATITZADA a càrrec d’Àngels Bassas, dins el marc de la commemoració de l’Any Margarida Xirgu.

Margarida Xirgu (Molins de Rei, 1888 – Montevideo, 1969) va ser una de les personalitats més destacades en el món del teatre del segle XX.

La vinculació de la Xirgu amb Badalona va ser molt intensa ja que va viure a la ciutat des de 1925 fins a 1936, al n.º 118 del carrer de Santa Madrona, on hi ha una placa conmemorativa. Ja el 1933 havia estat nomenada Filla Adoptiva de la ciutat.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el cinquantenari de la mort de Margarida Xirgu com a una de les commemoracions oficials de l’any 2019. Dins d’aquest marc commemoratiu, l’actriu i escriptora Àngels Bassas, ens proposa una lectura dramatitzada de la correspondència escrita de la excepcional actriu que, com a conseqüencia dels seus nombrosos viatges i del seu exili, és molt extensa i rica en continguts i sentiments.

Epistolari de Margarida Xirgu

La lectura va acompanyada de la música que ofereix Esther Vila amb el seu violoncel, que recolzarà dramàticament la lectura en la part emocional i de referents històrics.

DURADA DE L’ACTIVITAT: 55 MINUTS

És una activitat organitzada per la Xarxa municipal de Biblioteques de Badalona i l’Espai Betúlia.

Nota important: Totes les activitat se realitzaran seguint les mesures sanitàries oportunes, que inclouen el distanciament entre persones, per la qual cosa s’ha limitat l’aforament de la sala. Si voleu assistir-hi us preguem que reserveu plaça prèviament trucant al telèfon 934646255 o mitjançant correu electrònic (espaibetulia@badalona.cat).