2 de desembre a les 18.30 h al Museu de Badalona

LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT DE BADALONA 2021

El Museu de Badalona acull el proper 2 de desembre la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021, que serà conduïda per l’actriu Miram Puntí. En el decurs de la gala es farà un homenatge a la pintora i poeta Felícia Fuster en el centenari del seu naixement: Sílvia Comes interpretarà algunes de les peces del seu espectacle Una cançó per a ningú, basat en l’obra de l’autora.

El passat 16 de juny es van reunir els diferents jurats dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021 i van proclamar guanyadors a Francesc Duch Casanova, Jordi Virallonga, Arturo Padilla de Juan i Jordi Tena i Galindo en les categories de Narrativa, Poesia, Narrativa Juvenil i Teatre respectivament.

Aquest any es van presentar un total de 289 obres en les distintes categories, un 80 % més que el 2020, un indicador evident de la bona salut d’aquests premis. Els Premis literaris Ciutat de Badalona els organitza l’Ajuntament de Badalona des de la seva casa de la paraula i les lletres, l’Espai Betúlia, amb la col·laboració de les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla.

Els premis consisteixen en la publicació de les obres guanyadores a càrrec de l’Editorial Viena Edicions (narrativa i poesia), Animallibres (narrativa juvenil) i Pont del Petroli (teatre), més una dotació en metàl·lic de 4.000 € per al premi de narrativa, 3.000 € per al premi de poesia, 3.000 € per al premi de narrativa juvenil i 2.000 € per al premi de teatre. A més a més, l’ajuntament fa entrega, a cadascun dels guanyadors, d’una rèplica de la Venus de Badalona, l’icònica escultura de marbre de l’època imperial romana.

Francesc Duch va resultat guanyador del 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa-34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu amb l’obra S’ho van creure, que finalment ha estat editada sota el títol El vol d’Alícia i altres contes. S’havien presentat al premi 119 obres. Francesc Duch (Girona, 1977) és autor del conjunt de relats Altres Mares, premiat amb el Premi 7Lletres 2018. També ha publicat peces en diversos reculls de contes.

El poeta Jordi Virallonga, amb l’obra A favor de l’enemic, va ser el guanyador del 21è Premi Betúlia de Poesia Memorial Carme Guasch, al qual es van presentar 116 obres. Jordi Virallonga (Barcelona, 1955) és assagista, traductor, antòleg i poeta de llarg recorregut i nombrosos premis en llengua catalana i castellana. Incluso la muerte tarda (Premio Hermanos Argensola, 2015) i Amor de fet (Premi Màrius Torres 2015) són els seus últims poemaris publicats.

L’obra La pregunta, d’Arturo Padilla, va resultar guanyadora (d’entre les 33 presentades) del 23è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil. Arturo Padilla (Granollers, 1989) és un escriptor de literatura juvenil en català i en castellà. Ha guanyat diversos premis literaris de narració curta i ha publicat varies novel·les, entre les quals destaquen La tempesta i Presoners del mar.

Al 14è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona es van presentar 21 obres i va resultar gunyador Jordi Tena i Galindo amb la peça titulada Art brut. Jordi Tena i Galindo (Barcelona, 1980) ha publicat diverses narracions curtes i poemaris com ara Vent de Pau o Últim record de l’Arcàdia. L’obra amb què ha guanyat el Premi de Teatre Breu Andreu Solsona és la seva primera incursió en la dramatúrgia.

Comptarem amb la col·laboració de la llibreria Saltamartí, que s’encarregarà de la venda dels llibres guanyadors.

El lliurament es farà la Sala d’actes del Museu de Badalona (Pl. Assemblea de Catalunya, 1) el 2 de desembre a les 18.30 h.

Per assistir-hi cal fer reserva prèvia trucant al 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat