18 de maig a les 19 h.

PARSIFAL, de Wagner

Audició d’òpera comentada per Marc Heilbron.

Organitza: Orfeó Badaloní L’Ateneu

Parsifal és un festival escènic sacre, tal i com ho va definir el seu propi autor Richard WAGNER, amb música i llibret composts per ell mateix. Es basa en el poema èpic medieval del segle XIII “Parzival” de Wolfram VON ESCHENBACH, sobre la vida d’aquest cavaller de la cort del Rei Arturo i la seva cerca del Sant Greal. WAGNER va concebre l’obra a l’abril de 1857 però només la va completar 25 anys després, estrenant-se en el Festival de Bayreuth el 26 de juliol de 1882.

L’estrena de Parsifal als grans teatres d’òpera a partir del 1914, moment en què van prescriure els drets exclusius que tenia el Festival de Bayreuth des del 1882, va provocar un important impacte a Barcelona. A mitjanit del 31 de desembre del 1913, el Liceu s’avançava a la resta de teatres del món per descobrir una partitura colossal.

El reconegut musicòleg Marc HEILBRON (@MarcHeilbron), expert en òperes, escriptor, historiador i professor de l’ESMUC, ens desvetllarà els intriguis de la que va ser la darrera partitura del compositor alemany.

AFORAMENT LIMITAT. Cal inscripció prèvia a l’Ateneu; tel. 933843713.