01/08/2012

Petits editors, grans llibres

Petits editors, grans llibres és un projecte que pretén donar visibilitat al panorama de les petites editorials a través d’una exposició itinerant. L’exposició, produïda pel Foment de les Arts Decoratives i del Disseny (FAD), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es planteja com una demostració de la fortalesa de les persones. Un aplaudiment als individus, als col·lectius, als emprenedors, a la gent amb opinió, compromesa, que comparteix la necessitat d’expressar-se i que s’enfronta constantment amb l’adversitat.

El panorama de les petites editorials és ric, divers i amb una gran capacitat de resistència. La selecció de les 101 empreses presents a la mostra està basada en aquelles que han permès crear una representació de les diverses estratègies que fan servir per resistir en un panorama dominat per les grans corporacions i els canvis que comporta la digitalització del sector. En la selecció hi trobarem actituds emprenedores i trajectòries llargues. Valors de resistència, com ara l’especialització, la recerca de sinèrgies col·laboratives i el treball a la xarxa. Debats sobre la sostenibilitat, les noves llicències per als drets d’autor i els nous formats per al llibre. Tot plegat pretén representar la varietat del panorama de les petites editorials a través dels seus llibres, un panorama que es contempla prou obert per valorar, en alguns casos, el disseny; en d’altres, els continguts, i en la majoria, tots dos aspectes.

P1010595w
P1010592w

D’esquerra a dreta, Isabel Graña, responsable de l’Espai Betúlia, Sra. Montserrat Salgado, regidora de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Maria Antònia  Miserachs, vocal de la junta directiva del FAD i Rosa Llop, comissària de l’exposició.

Rosa Llop en un moment de la visita comentada.