18 de desembre a les 19 h

Presentació del llibre “Les illes interiors”, de Maria Carme Roca

Presenta: Paco Escudero

Col·labora: Saltamartí llibres

La fascinant i desconeguda vida de Clotilde Cerdà (Esmeralda Cervantes), la filla il·legítima d’Ildefons Cerdà.
A finals del segle XIX i principis del XX, Clotilde Cerdà, la Clotildina, quarta filla de Clotilde Bosch i Ildefons Cerdà, va destacar com a arpista excepcional, una nena prodigi. Va recórrer el món sencer acompanyada de la seva mare i mentora. Amb els anys, va esdevenir una gran pedagoga, defensora de les llibertats, feminista, maçona, a voltes contradictòria, però sempre veraç i humana.

«Només tenia dotze anys. Era la Clotilde, Clotildina per als de casa, però també era l’Esmeralda. A París, Victor Hugo, captivat per com tocava l’arpa i pels seus ulls verds, li havia dit que li esqueia nomenar-se Esmeralda. Esmeralda… La protagonista de Notre-Dame de París, la gitana».

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) és llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia Catalana, i durant anys es dedicà a l’ensenyament. Amb una setantena de llibres publicats, ha conreat la literatura infantil i juvenil, el conte curt, l’assaig i, pel que fa a la novel·la, s’ha especialitzat en novel·la històrica (El monestir proscritBarcinoEscollida pels déusL’enigma ColomLa merla blavaLa noia del club…). Ha obtingut nombrosos premis de literatura infantil i juvenil, i el Nèstor Luján de novel·la històrica (Intrigues de palau). La seva novel·la A punt d’estrena (2016) va rebre el Premi L’Illa dels Llibres per votació popular, i amb la novel·la El far va guanyar el Premi Prudenci Bertrana el 2018.