31 de març a les 19 h

Presentació del llibre «De pastor a pastor», de Joan Besalduch Mateu

Presentaran: Isabel Graña (escriptora), Dolors Pedrós (editora), Valentí Soler (escriptor) i l’autor, Joan Besalduch.

Amb la música de Ferran Besalduch

Organitza: Saltamartí llibres

A partir de la lectura intensa de l’extensa obra de John Berger (berger en francés vol dir «pastor»), Joan Besalduch aconsegueix fer dialogar les reflexions del pastor Enric Bono i les de l’escriptor anglès, que va fer una immersió en el món rural, en abandonar el Londres dels anys 60 del segle XX on era un reputat divulgador i crític d’art per a instal·lar-se al petit llogaret de Quincy, a l’Alta Savoia francesa.

Aquesta obra (editada per Edicions96), ambiciosa però llegidora, cancel·la les falses jerarquies entre l’alta cultura i la cultura popular i reivindica la saviesa de la vida als pobles, en un context que apunta un retorn al món rural, i que reflexiona sobre la vida al camp, el despoblament i de com la natura i l’art es barregen.

Joan Besalduch començà els seus estudis a la Facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment, els continuà a la Universitat Central de Barcelona, on acabà la llicenciatura de Filologia Romànica (Hispàniques) i, més tard, de Filologia Francesa. És autor de les narracions El saxo del Guerrer (2010) i Dotze campanades (2015).

Sense restriccions d’aforament. Les places, però, són limitades i recomanem reserva prèvia escrivint a l’Espai Betúlia (espaibetulia@badalona.cat). L’ús correcte de la mascareta continua sent obligatori.