26 de juny a les 19 h

“Espanya tapiada”, un diàleg entre Enric Juliana i Julià de Jòdar

Organitza: Saltamartí llibres

Col·laboren: Arpa Editores i Editorial Comanegra

Una conversa entre el periodista Enric Juliana i l’escriptor Julià de Jòdar amb motiu de la publicació de les seves obres respectives España, el pacto y la furia. Una historia política de nuestro país del 11 M al presente, i La casa tapiada.

Pacte i fúria apareixen en el títol de l’últim llibre d’Enric Juliana, com a síntesi del que ha estat el llarg i convuls període que va des dels atemptats de l’11-M a la legislatura de l’amnistia. La reconeguda capacitat d’Enric Juliana com a observador i analista de la realitat política i social espanyola, i dels vincles d’aquesta amb la realitat internacional, aconsegueixen en aquest llibre el seu punt àlgid.

D’altra banda, divuit anys després de la publicació de la tercera part de L’atzar i les ombres, que va acumular els principals premis del país i unanimitat crítica, Julià de Jòdar continua el cicle protagonitzat per Gabriel Caballero amb aquesta quarta entrega, La casa tapiada, on es despullen i escabetxen sense pietat tant l’home concret com totes les cares i caretes de l’antifranquisme dels seixanta i setanta.


Enric Juliana i Julià de Jòdar al Romea l’any 2011, amb motiu de la presentació de l’obra de teatre Radiacions, que van escriure conjuntament.

Enric Juliana Ricart (Badalona, 1957) és un dels periodistes més prestigiosos de l’actualitat, professió que exerceix des de 1975, gairebé mig segle. Va ser corresponsal de La Vanguardia a Itàlia entre 1997 i 2000. Actualment, és director adjunt del diari i està al capdavant de la seva delegació en Madrid.

Julià de Jòdar (Badalona, 1942) a la seva trilogia L’atzar i les ombres traça l’evolució del proletariat català des de la dècada de 1950 fins a la transició. Aquesta obra, una de les més importants de la literatura catalana de les últimes dècades, la formen les novel·les L’àngel de la segona mort (1997, Premi Ciutat de Barcelona i Premi Cavall Verd-Blai Bonet de l’AELC), El trànsit de les fades (2001, Premi de la Crítica) i El metall impur (2005, Premi Sant Jordi i Premi Crítica Serra d’Or).

Entrada lliure fins a completar l’aforament