14 de març a les 19 h

Presentació del llibre «La mort de Carles I a la Murtra», de Daniel Ibáñez i Julve

Hi participen: Jaume Aymar, responsable del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Francesc Robuster, catedràtic de transport de l’escola de camins de Barcelona, i l’autor, Daniel Ibáñez i Julve.

Col·labora: Saltamartí Llibres

La mort de Carles I a la Murtra (De les abdicacions de Brussel·les a l’assassí Felip II) aplega documentació i argumentació en contra del discurs històric de les universitats espanyoles sobre l’Emperador Carles I. Ibáñez torna a situar històricament i geogràficament el monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona) com el lloc de retir i mort de Carles I. Una aportació sorprenent a la història europea i catalana.

Daniel Ibáñez (1940) és investigador de l’Institut Nova Història i estudiós dels Àustries i els frares jerònims. Va obtenir el títol de Pèrit industrial el 1964. Va ser coautor del llibre Circuitos binarios (1972). És empresari del sector electrònic des del 1974. Del 1982 al 1986 va col·laborar amb el Dr. Josep M. Vendrell, director del departament de Neuropsicologia de l’Hospital de Sant Pau en la creació del Laboratori per l’Exploració i Rehabilitació de l’Afàsia (LERA). Apareix com a col·laborador en el llibre Foundations of aphasia rehabilitation (1993) McGill University de Mont-real. Del 1998 al 2004 va estudiar percussió a l’Escola de Música Moderna de Badalona.

Entrada lliure fins a completar aforament.