22 d'abril a les 19 h

Presentació del llibre «Rutas con esquís. Pirineo Catalán y Andorra », de Pito Costa i Manel Broch.

Presentarà: Pat Soler i els autors

Col·labora: Saltamartí llibres

Quart tom d’una sèrie de volums dedicats a l’esquí de muntanya al Pirineu català i andorrà, dins de la col·lecció de «Rutes amb esquís» de l’editorial Prames.

Són 65 recorreguts (ascensions, travessies, circuits, altes rutes) per alguns dels racons més espectaculars del Pirineu andorrà.

Com en la resta de volums de la col·lecció, tenen especial importància alguns dels apartats introductoris, dedicats a la pràctica segura d’aquest esport, amb informació sobre allaus, planificació de les sortides, enllaços d’interès, normes de rescat i informació pràctica.

Quant als itineraris, els autors no sols han recollit els més coneguts, d’obligada presència, sinó que també incorporen noves rutes i variants, dins del seu profund coneixement del terreny i de la pràctica de l’esquí de muntanya, oferint la guia més completa d’aquest esport en aquest sector, en el qual l’abundant nombre de refugis guardats permet ampliar les possibilitats.

Igualment important ha estat el treball gràfic. El llibre incorpora prop de 400 fotografies realitzades per a aquesta publicació, que no sols mostren la grandiositat i bellesa dels paisatges per on discorren les rutes, sinó que moltes d’elles serveixen per a visualitzar els itineraris.

La publicació suma, a més, 14 mapes a escala 1.25.000, que són el guia sempre fidel que mai ha d’abandonar la teva motxilla, a la cerca d’aquesta fascinant sensació que provoca lliscar-se entre cims coberts pel mantell silenciós i ingràvid de la neu.

Pito Costa és nascut a Badalona el 1971. Compositor i productor musical en el sector audiovisual, ha realitzat altes rutes amb esquís de muntanya per tot el massís, ha fet la travessa integral en tres ocasions i ha pujat a tots els cims de més de 3.000 metres. Ascensions i altes rutes amb esquís als massissos dels Alps, Atles, Caucas, Cordillera Blanca, Pamir, Kunlun, Mount Kenya, Kilimanjaro i Alps de Lyngen, entre altres. Col·labora a la revista Vèrtex amb articles sobre l’esquí de muntanya, bicicleta de muntanya i senderisme.

Manel Broch neix l’any 1948 a Sant Adrià de Besòs. És enginyer tècnic industrial. Membre del Centre Excursionista de Catalunya i del de Badalona. Va ser instructor d’esquí de muntanya de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya. S’ha dedicat intensament a la pràctica de l’excursionisme amb esquís, que ha alternat amb la pràctica del ciclisme. Ha realitzat l’ascensió a més d’un centenar de 3.000 metres del Pirineu i ha format part de sortides extraeuropees a l’Afganistan, Perú, Algèria, Marroc, Índia i Kenya. Ha recorregut exhaustivament el Pirineu havent publicat diverses guies d’itineraris amb esquís. També ha fet viatges sobre la bicicleta pel Marroc, Senegal, Gàmbia, Guinea Conakry, Ghana, Benín, Camerun i Guinea Equatorial a l’Àfrica i a Jordània, Turquia, i Oman a Àsia.

Entrada lliure fins a completar aforament