25 de febrer de 2023

RUTA GABRIEL FERRATER A SANT CUGAT

Dissabte, 25 de febrer de 2023

Punt i hora de trobada: Estació dels FGC de Sant Cugat a les 10 h.

Punt final de la ruta: Monestir de Sant Cugat

Durada: Entre 1:30 i 2 h. aproximadament

Preu: 5 €. El preu inclou únicament la ruta literària per Sant Cugat amb guia. L’anada fins al punt de trobada, i la tornada des del punt final de la ruta és a compte de cadascun dels interessats.

Inscripcions: Presencialment a l’Espai Betúlia

Places limitades

Guia, disseny de l’itinerari i textos: Maria Nunes per a l’Associació Gabriel Ferrater i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Gabriel Ferrater (1922 – 1972) és un dels poetes més influents en la literatura catalana del segle XX i un dels intel·lectuals més brillants i lúcids que ha donat el país. Els seus múltiples interessos van des de les matemàtiques, la pintura, la crítica literària i d’art a la lingüística. L’obra poètica de Gabriel Ferrater es condensa en tres grans llibres: Da nuces pueris (1960), Menja’t una cama (1962) i Teoria dels cossos (1966), que aplega, revisa i publica el 1968 amb el títol de Les dones i els dies.

Gabriel Ferrater a Sant Cugat del Vallès

Ferrater va tenir una estreta relació amb Sant Cugat. Des de la tardor de 1965 fins al final de la seva vida, l’abril de 1972, Sant Cugat va ser la seva ciutat d’adopció i d’acollida.

Dins de la trajectòria poètica de Gabriel Ferrater, l’etapa de Sant Cugat correspon a la del final del conreu de la poesia: l’any 1966 apareix Teoria dels cossos i el 1968 publica el conjunt de la seva obra, Les dones i els dies.

La, aleshores acabada de crear, Universitat Autònoma va ser l’escenari de la seva activitat docent com a professor de lingüística general i de crítica literària. Per altra banda, les famoses tertúlies a El Mesón, van ser un autèntic revulsiu intel·lectual en la vida cultural de la ciutat.

L’itinerari literari Gabriel Ferrater a Sant Cugat us convida a resseguir les passes del poeta a la ciutat i a gaudir de la descoberta o de la relectura de la seva obra poètica.

Més informació

Tel. 93 464 62 55

espaibetulia@badalona.cat

www.espaibetulia.cat