Ruta Literària Pompeu Fabra a Badalona

És una ruta o passejada literària, acompanyats d’un guia expert, pels espais de la ciutat de Badalona on va transcórrer la vida del Mestre Fabra, com l’anomenaven els badalonins, des de la seva arribada a Badalona el 1912 fins que va partir a l’exili el febrer de 1939. Formen part del contingut d’aquesta ruta les cases on va viure, les entitats i les associacions ciutadanes en les quals va participar, la seva relació amb els habitants de la ciutat, els seus viatges en tramvia fins a l’IEC i la seva feina d’ordenació i normativització de la llengua catalana, juntament amb diversos textos literaris i memorialístics sobre el seu dia a dia a la ciutat.

La Ruta Pompeu Fabra es fa cada 23 d’abril, com a part de les activitats de la Diada de Sant Jordi i a petició per a grups d’adults de 25 persones màxim.

També és una activitat recomanda per a grups escolars de secundària i batxillerat. La durada de la passejada és d’uns 80 minuts, 60 en el cas dels grups escolars. És una activitat subvencionada i té un cost de 50 euros per grup. Cal fer reserva o inscripció prèvia a espaibetulia@badalona.cat o al telèfon 934646255.