28 d'octubre a les 19 h

SOLITUD A STROMBOLI. Somnis, signes i símbols

TEATRE

La Dra. Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d’un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència ofereix una anàlisi comparada entre la gran novel.la de Víctor Català, i l’emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern. La Dra. Simari té un repte important davant seu: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la seva ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.

Inspirada lliurement en un estudi de Rosa Delor, Núria Casado Gual ens presenta aquesta peculiar lliçó magistral, que no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d’autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l’ombra en el complex relat de la Història.

FITXA TÈCNICA

IMMA COLOMER – Direcció

ROSA DELOR – Autoria

NÚRIA CASADO GUAL – Dramatúrgia

FINA RIUS – Actriu

ÒSCAR SÁNCHEZ H. – Il·luminació, fotografia i teaser

TONO SALÓ – Ajudant de Direcció

Durada: 65 minuts

PROGRAMA

Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

Imatge de la representació a l’Espai Betúlia. Amb Fina Rius a l’escenari.