Del 4 de març al 26 d'abril de 2024

DE TANTS DITS 2024

X CICLE DE POESIA DE L’ESPAI BETÚLIA

Del 4 de març al 26 d’abril de 2024

Enguany continuem la nostra aposta per la poesia amb un bon ventall d’activitats. Donat que un dels nostres objectius fonamentals és el foment de la lectura, iniciarem el cicle amb una xerrada de la catedràtica i professora emèrita de la UB, Rosa Navarro Durán, mestra en el precepte clàssic d’ensenyar delectant, que ens donarà algunes claus de com ens hem d’enfrontar a un poema per a entendre’l i gaudir-lo.

El nucli del cicle el conformen quatre conferències sobre altres tants llibres essencials de la poesia universal: Les fleurs du mal, de Charles Baudelaire, Fites, de Marina Tsvetàieva, El poema de la rosa als llavis, de Joan Salvat-Papasseit i Árbol de Diana, d’Alejandra Pizarnik. Per a examinar aquests llibres comptarem amb el mestratge de Jordi Llovet, Laia Malo, Jordi Virallonga i Myriam Soteras respectivament.

Myriam Soteras s’encarregarà també de conduir un taller de poesia per a identificar i aplicar allò que fa que un poema commogui.

Aquí trobareu el programa del Taller de Poesia

El cicle es complementarà amb les presentacions dels poemaris, Els motius del pallasso, de Paco Fanés i El frío que corresponde, de Luis Santana; un recital de poemes del poeta italià, oblidat i ara traduït al català i editat per l’editorial Pont del Petroli, Salvatore Toma, amb la música de Ferran Besalduch i, per finalitzar, un concert musical i poètic a càrrec del grup Parmicel, amb poemes de Màrius Sampere, Felícia Fuster i Empar Sáez (rapsoda), i músiques de Bach, Hotteterre, Purcell i altres compositors interpretades per Noemí Martínez Agell (tiorba) i Mercè López Gausa (flautes de bec).

Per al taller de poesia cal inscripció prèvia trucant al tel. 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat

Trobareu tots els detalls de les activitats al PROGRAMA