ACLARIM-NOS. Seminari de filosofia 2017-2018

10/10/2017

Filosofia-2018_Horit

ACLARIM-NOS
Seminari de filosofia 2017-2018

Per sisè any consecutiu l’Espai Betúlia acull el Seminari de Filosofia impartit pel professor Pere Montaner amb l’objectiu de reflexionar sobre temes filosòfics controvertits i arribar a posicions raonades i pràctiques. El curs d’aquest any se centrarà en temes d’estètica.

L’Estètica obté el seu objecte d’estudi del fet que la gent sempre està jutjant si els objectes naturals, els productes de les belles arts o altres articles fets per l’humà són bells, elegants, ridículs, agradables o lletjos. Més encara, tothom cerca raons que donin suport als seus judicis o que l’ajudin a discutir les opinions alienes. En aquest debat, l’Estètica col·labora definint els termes de la reflexió (bellesa, art, artista, forma, expressió, contemplació o valor) i tracta d’orientar el debat pels camins del pensament racional.
Cal, però, distingir la doble capacitat estètica de l’home, com a creador i com a contemplador. És per això que en el nostre seminari tractarem aspectes del procés creatiu (inspiració i treball, aptitud i talent, llibertat creativa i societat) i analitzarem també el paper del contemplador en el reconeixement, gaudi i apreciació de la bellesa i l’art.

Les sessions es realitzen els dimecres des de les 11,30 fins a les 13 h. Començaran l’11 d’octubre i finalitzaran el 13 de juny.

Podeu consultar tots els detalls a l’ARXIU ADJUNT