8 de novembre a les 19 h

La literatura de terror: Poe, Lovecraft i companyia

Per Miquel Codony

Dins del curs LA LITERATURA FANTÀSTICA I DE CIÈNCIA-FICCIÓ (Clàssics de la Narrativa)

Aquest curs, coordinat per Jordi Font-Agustí, traça la història i l’evolució de la literatura fantàstica i de Ciència Ficció des dels precursors fins l’actualitat, aturant-se específicament en les figures més representatives, en el desenvolupament del gènere a la literatura catalana i en la presència de la dona com a personatge i com a autora.

La literatura de terror és una de les branques de la literatura amb una tradició i una personalitat pròpia més marcades dels gèneres fantàstics. Entre els autors i autores que l’han treballat (Poe, Radcliffe, Lovecraft… Entre tants d’altres) hi ha noms amb una gran influència en el conjunt de la literatura i en la narrativa en el seu conjunt (cinema, televisió, teatre, videojocs, còmics…). En aquesta sessió veurem a on es situen els orígens d’aquest gènere i quina ha estat la seva evolució i la seva relació amb les inquietuds de cada època.

Miquel Codony Bodas (Santa Coloma de Gramenet, 1976). Llicenciat en Medicina i Cirurgia, Màster de Salut Pública i, actualment, professor d’educació secundària. Va ser co-organitzador dels festivals dedicats a la literatura fantàstica MIRcon/Hispacon Montcada i Reixac, 2014) i BCon/EuroCon (Barcelona, 2016). Darrerament escriu articles i ressenyes al web El Biblionauta i és un dels impulsors del podcast Neo Nostromo i del videopodcast The Spoiler Club. També és el conductor del club de lectura de literatura fantàstica de la Biblioteca de Montcada i Reixac.

PROGRAMA DEL CURS

Literatura Fantàstica i de Ciència-ficcióBaixa

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

També et pot interessar