25 d'octubre a les 19 h

Els clàssics, primera fornada: Asimov, Lem i companyia. La recepció a Catalunya.

Per Antoni Munné-Jordà

Dins del curs LA LITERATURA FANTÀSTICA I DE CIÈNCIA-FICCIÓ (Clàssics de la Narrativa)

Aquest curs, coordinat per Jordi Font-Agustí, traça la història i l’evolució de la literatura fantàstica i de Ciència Ficció des dels precursors fins l’actualitat, aturant-se específicament en les figures més representatives, en el desenvolupament del gènere a la literatura catalana i en la presència de la dona com a personatge i com a autora.

La visió dels primers clàssics serà més conceptual que cronològica. Començarem amb Stevenson (1850-1894), tot i que sigui un autor plenament vuitcentista, Doyle i Wells, i acabarem abans de la revolta dels anys seixanta, que subverteix els esquemes clàssics fundacionals, amb el límit en els autors nascuts el 1925, com Brian Aldiss i Arcadi Strugatski.

Fotografia: Aida Moral

Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948) des de l’inici dels anys vuitanta ha desplegat una activitat pública d’estudiós i divulgador de la ciència-ficció, com a articulista, compilador, prologuista, conferenciant, editor i autor, i ha estat present en iniciatives d’articulació del gènere, com la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia.

PROGRAMA DEL CURS

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

També et pot interessar