15 de novembre a les 19 h

Els clàssics, segona fornada: Ballard, Le Guin i companyia. La recepció a Catalunya

Per Jordi de Manuel

Dins del curs LA LITERATURA FANTÀSTICA I DE CIÈNCIA-FICCIÓ (Clàssics de la Narrativa)

Aquest curs, coordinat per Jordi Font-Agustí, traça la història i l’evolució de la literatura fantàstica i de Ciència Ficció des dels precursors fins l’actualitat, aturant-se específicament en les figures més representatives, en el desenvolupament del gènere a la literatura catalana i en la presència de la dona com a personatge i com a autora.

La ponència “Els clàssics, segona fornada: Ballard, Le Guin i companyia. La recepció a Catalunya” aprofundirà en els escenaris distòpics de James G. Ballard i els mons creats per Ursula K. Le Guin, sense oblidar-nos d’altres autors com Philip K. Dick, una font constant de bones idees, o de Daniel Keyes amb la seva magnífica Flors per a Alguernon.  Sobre aquests autors, i alguns altres, es comentarà l’obra traduïda al català i la influència que han tingut a la nostra literatura

Jordi de Manuel (Barcelona 1962) és professor, doctor en biologia i escriptor. Ha publicat quinze novel·les i més d’un centenar de relats. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris i a la seva obra predomina la narrativa negra, la ciència-ficció i la hibridació d’ambdós gèneres.

PROGRAMA DEL CURS

Literatura Fantàstica i de Ciència-ficció

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

També et pot interessar